Elérhetőségek

Sorkifalud Község Önkormányzata

9774 Sorkifalud,
Kossuth Lajos utca 30.
Telefon:
+3694556038
Fax: +3694556039
E-mail:
sorkifaludhivatal@pwnet.hu

Elérhetőségek

Sorkifalud Község Önkormányzata

9774 Sorkifalud,
Kossuth Lajos utca 30.
Telefon:
+3694556038
Fax: +3694556039
E-mail:
sorkifaludhivatal@pwnet.hu

Elérhetőségek

Sorkifalud Község Önkormányzata

9774 Sorkifalud,
Kossuth Lajos utca 30.
Telefon:
+3694556038
Fax: +3694556039
E-mail:
sorkifaludhivatal@pwnet.hu

Polgármesteri tájékoztatás

2020. március 16., 10:43

Polgármesteri tájékoztató

a koronavírussal kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről

 

 

Erős Zoltán Sorkifalud község polgármestere a koronavírussal, annak megelőzésével kapcsolatban a következő intézkedésekről tájékoztatja Önöket:

 

A Sorkifaludi Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása és ügyintézése tekintetében szigorú szabályokat vezetünk be, mely részletesen a www.sorkifalud.hu honlapon olvasható. Kérjük a lakosságot, hogy mindannyiunk érdekében az új eljárásrendet tartsák be. További intézkedések is várhatók e körben, ha a járványügyi helyzet megkívánja.

 

Az ATROPLUSZ Kft. továbbra is ellátja az étkeztetést, azonban hétfőtől az alábbi szigorú óvintézkedések kerülnek bevezetésre:

-          A konyhára éthordót bevinni szigorúan tilos, az ebéd kizárólag a Kft. által biztosított dobozokban vehető át és vihető el. Az ebédet a hátsó bejáratnál lehet átvenni munkanapokon 11-13 óra között.

-          A vendégtérben étkezni külső étkezőknek visszavonásig tilos.

-          A külső étkezők az éthordók helyett dobozokban vehetik át az ebédet a továbbiakban visszavonásig, mely nem emeli az étkezés költségét.

-        Az óvodai gyermekétkeztetés tekintetében az intézményvezető felé (bokretasorkifalud@gmail.com e-mailcímre vagy írásban a 9774 Sorkifalud, Kossuth L. u. 75. címre) jelzett igényre az étkeztetést biztosítjuk, az ebédet kizárólag felnőtt veheti át a dobozokban a továbbiakban visszavonásig, mely nem emeli az étkezés költségét.

 

A koronavírus járvány megelőzése érdekében – figyelemmel a Kormány által 2020. március 11. napján elrendelt veszélyhelyzetre és a 45/2020. (III.14.) Kormányrendelet 2.§-ában kapott felhatalmazás alapján – Sorkifalud község közigazgatási területén működő óvoda működése tekintetében – Gyanógeregye és Nemeskolta község polgármesterével egyetértésben – az alábbi intézkedéseket rendeljük el:

-        Sorkifaludi Bokréta Óvoda (9774 Sorkifalud, Kossuth L. u. 75.) intézményben 2020. március 17. napjától rendkívüli szünetet rendelek el visszavonásig.

-        2020. március 16. napján az óvodában fel kell mérni, hogy 2020. március 17. napjától hány gyermek részére kell biztosítani az étkeztetést.

 

Péntek este Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor bejelentette, hogy digitális oktatásra állnak át az iskolák hétfőtől, a diákok távoktatásban tanulnak majd.

Ebből következően az iskolák bezárnak, melyről további, részletes tájékoztatást az intézményektől kaphatnak!

Fontos, hogy az intézmények bezárása „nem előre hozott tavaszi szünet”, ezért a gyermekek és a rájuk felügyelő személyek lehetőség szerint maradjanak otthon.

 

Utasítottuk az önkormányzati ügyvezetőket, intézményvezetőket, hogy 100 fő alatti rendezvényeket nem tarthatnak, ugyanerre kértük a civil szervezeteket is.

 

Kérjük Önöket, hogy mindenki tartsa be az előírt higiénés szabályokat (alapos kézmosás, szellőztetés, stb.), kerülje az emberi kontaktusokat, és amennyiben észlelik magukon, vagy az Önökkel egy háztartásban élő személyek bármelyiken a koronavírus ismert tüneteinek bármelyikét, úgy a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott eljárásrendet kövessék.

 

Hiteles és naprakész információkat találnak a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a https://koronavirus.gov.hu/ honlapon.

 

Információs vonalak: 06(80)277-455 vagy 06(80)277-456 vagy koronavirus@bm.gov.hu

 
Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymás egészségére és életére!

 

 

 Erős Zoltán s.k.

             polgármester

 


« Vissza az előző oldalra!


Sorkifalud Község Önkormányzata - Magyar